Voedselbos Emmeloord

Sportlaan 48
8302AZ  Emmeloord

Wanneer
Start: 15-06-2024
Einde: 16-06-2024

Wandel met één van onze rondleiders door Voedselbos Emmeloord en leer over de verschillende gebieden en eetbare producten in het bos.

We beginnen met een inleiding over het ontstaan en de doelen van Voedselbos Emmeloord. Daarna wandelen we samen door het voedselbos van 6 hectare. Tijdens deze wandeling krijg je uitleg over de verschillende gebieden, zoals de hoogstamboomgaard, stinzentuin, stroken landbouw en de eetbare bloemen en het kruidenpad.
We bespreken wat er komt kijken bij het opzetten van een voedselbos en wat we in de afgelopen 5 jaar hebben geleerd. We vertellen welke kruiden, struiken en bomen in het bos groeien en welke producten we kunnen oogsten. Natuurlijk komen ook diverse dieren die in het voedselbos leven ter sprake.

Heb je altijd al meer willen weten over Voedselbos Emmeloord, sluit dan aan bij deze rondleiding tijdens het Uit-jeTent festival!

Wanneer: 
Zaterdagmiddag 15 juni van 14.15-15.30 uur. Na afloop sluiten we samen met de groep die een kookworkshop heeft gevolgd af met koffie of thee.
Zondagochtend 16 juni van 11.00-12.15 uur.

Kosten:

Vrijwillige bijdrage (deze komt ten goede aan het onderhoud van het voedselbos).

Reserveringen:
Opgeven is niet nodig. Mail voor meer informatie naar info@voedselbosemmeloord.nl.