Ontdek hoe mooi de Noordoostpolder is

Wat is Uit-jeTent?

Een jaarlijks meerdaags festival met allerlei activiteiten op en rond verschillende unieke kampeerlocaties. Met z’n allen willen we laten zien hoe mooi de Noordoostpolder is.

Tijdens Uit-jeTent kun je overnachten op unieke en bestaande plekken in de Noordoostpolder. Of je nou van luxe of van basic kamperen houdt, er is keus genoeg.

Hoe kom ik er?

De Noordoostpolder ligt centraal in Nederland en is met de auto gemakkelijk te bereiken. Kom je liever met het OV? Goede treinverbindingen brengen je tot Station Dronten of Lelystad Centrum waarmee je met de directe busverbindingen naar Emmeloord Centrum kunt reizen.

Kijk voor meer informatie op de reisplanner. Tijdens Uit-jeTent kun je op verschillende manier de festivalgebieden bezoeken, huur een fiets, dafje of kickbick. Liever hiking of skeeleren? Kijk voor meer informatie op VVV Noordoostpolder.

Waar slaap ik?

Mogelijkheden te over! Tijdens Uit-jeTent kun je kamperen op heel veel buitengewone plekken in de Noordoostpolder. De kosten van een overnachting variëren tussen € 10,- en € 50,- per plek, per nacht (exclusief toeristenbelasting en exclusief/inclusief eventuele voorzieningen zoals stroom en sanitair). Je kunt de verschillende dagen die je wilt overnachten los boeken. Zo kun je vanuit verschillende plekken tijdens Uit-jeTent de polder ontdekken.

Tulpen

De Noordoostpolder is uniek!

In de Noordoostpolder verblijf je, op de voormalige bodem van de Zuiderzee, in een van de meest veilige en schone stukjes Nederland. Het open landschap, afgewisseld met volwassen bossen, zorgt voor een gezond klimaat. In deze weidse omgeving ziet u op elk moment van de dag ‘schilderijen van luchten’. Ook de mensen zijn er open en toegankelijk.

De Noordoostpolder is een uniek gebied. In de pioniersjaren, halverwege de vorige eeuw, kwamen Nederlanders uit alle provincies naar dit pas drooggelegde land om hier een nieuwe toekomst op te bouwen. De drooglegging, de opbouw van een nieuwe gemeenschap, de restanten van een nog oudere geschiedenis in de vorm van het voormalige eiland Schokland, de kunst van het drooghouden van dit vruchtbare land, ze leveren prachtige verhalen op.

Top land- en tuinbouw
De land- en tuinbouw in de Noordoostpolder is top. Glanzend vette akkers brengen elk jaar weer producten naar boven die mensen over heel de wereld voeden, of met hun schoonheid betoveren. Elk voorjaar kun je er genieten van ‘Mondriaan-tulpenvelden’. Maar ook in de zomer en het najaar kleurt een variëteit aan gewassen het landschap.

Vriendelijke mensen
De Noordoostpolder is daarom bij uitstek een gebied waar je ‘uit je tent’ kan gaan, waar je kunt genieten van gezond voedsel van eigen bodem, van vriendelijke mensen, van mooie verhalen, van natuur, van ruimte en van het Uit-jeTent-Festival.

13 t/m 15 juni 2025