Ontdek hoe mooi de Noordoostpolder is

Wat is Uit-jeTent?

Een jaarlijks meerdaags event met allerlei activiteiten op en rond vier festivalterreinen, met z’n allen willen we laten zien hoe mooi de Noordoostpolder is.

Tijdens Uit-jeTent kun je overnachten op verschillende unieke en bestaande plekken in de Noordoostpolder. Of je nou van luxe of van basic kamperen houdt, er is keus genoeg.

Hoe kom ik er?

De Noordoostpolder ligt centraal in Nederland en is met de auto gemakkelijk te bereiken. Kom je liever met het OV? Goede treinverbindingen brengen je tot Station Dronten of Lelystad Centrum waarmee je met de directe busverbindingen naar Emmeloord Centrum kunt reizen.

Kijk voor meer informatie op de reisplanner. Tijdens Uit-jeTent kun je op verschillende manier de festivalgebieden bezoeken, huur een fiets, dafje of kickbick. Liever hiking of skeeleren? Kijk voor meer informatie op VVV Noordoostpolder.

Waar slaap ik?

Mogelijkheden te over! Tijdens Uit-jeTent kun je kamperen op heel veel buitengewone plekken in de Noordoostpolder. De kosten van een overnachting variëren tussen € 10,- en € 45,- per plek, per nacht (inclusief toeristenbelasting en exclusief/inclusief eventuele voorzieningen zoals stroom en sanitair). Slaap je liever in een B&B of een hotel? Kijk dan ook eens op de site van de VVV Noordoostpolder.

Er zijn 3 festival locaties

Festival FOOD

Twee dagen lekker eten...

Festival FOOD

Een lekker drankje, sfeervolle muziek...

Een Food Festival kan in dit gebied, waar vrijwel alle soorten voedsel door boeren en tuinders wordt verbouwd, niet ontbreken. Locatie van het Festival Food is in de Wellerwaard. Een nieuw natuur- en recreatiegebied, vlakbij Emmeloord.

Natuur ACTIEF

Als je van natuur en activiteiten houdt...

Natuur ACTIEF

Activiteiten in de natuur voor het hele gezin....

Beleef de natuur in het Kuinderbos, niet ver van de Wellerwaard. Word wakker midden in de bossen, ga sportvissen, in bomen klimmen, een vlot bouwen, of ontbijten in het bos. Niets is te gek!

Buitengewoon CREATIEF

Sta open anders te zijn...

Buitengewoon CREATIEF

Inspirerend...

Denk anders tijdens de Inspiratieroute of wees creatief tijdens de haak- en breipicknick. Krijg uitleg over het nieuwste landschapskunstwerk Pier + Horizon of bewandel het Blotevoetenpad.

Tulpen

De Noordoostpolder is uniek!

In de Noordoostpolder verblijf je, op de voormalige bodem van de Zuiderzee, in een van de meest veilige en schone stukjes Nederland. Het open landschap, afgewisseld met volwassen bossen, zorgt voor een gezond klimaat. In deze weidse omgeving ziet u op elk moment van de dag ‘schilderijen van luchten’. Ook de mensen zijn er open en toegankelijk.

De Noordoostpolder is een uniek gebied. In de pioniersjaren, halverwege de vorige eeuw, kwamen Nederlanders uit alle provincies naar dit pas drooggelegde land om hier een nieuwe toekomst op te bouwen. De drooglegging, de opbouw van een nieuwe gemeenschap, de restanten van een nog oudere geschiedenis in de vorm van het voormalige eiland Schokland, de kunst van het drooghouden van dit vruchtbare land, ze leveren prachtige verhalen op.

Top land- en tuinbouw
De land- en tuinbouw in de Noordoostpolder is top. Glanzend vette akkers brengen elk jaar weer producten naar boven die mensen over heel de wereld voeden, of met hun schoonheid betoveren. Elk voorjaar kun je er genieten van ‘Mondriaan-tulpenvelden’. Maar ook in de zomer en het najaar kleurt een variëteit aan gewassen het landschap.

Vriendelijke mensen
De Noordoostpolder is daarom bij uitstek een gebied waar je ‘uit je tent’ kan gaan, waar je kunt genieten van gezond voedsel van eigen bodem, van vriendelijke mensen, van mooie verhalen, van natuur, van ruimte en van het Uit-jeTent-Festival.

12 t/m 14 juni 2020