Voedselbos Emmeloord

Kom slapen midden in de (eetbare) natuur van Voedselbos Emmeloord!

Aan de rand van het Emmelerbos bevindt zich Voedselbos Emmeloord, een project van de Stichting Pioniers van de Toekomst. Dit jonge voedselbos is volop in ontwikkeling en wordt aangelegd en onderhouden door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. In het bos van 6 hectare groot vind je diverse soorten voedsel, denk aan allerlei soorten bessen, bramen, kruiden, eetbare bloemen, appels, kersen en walnoten. Ook is er een oppervlakte strokenteelt, waar de gewassen iets grootschaliger worden geteeld, hier staat onder andere pompoen, knolselderij, yakon en knoflook. Het bos is bedoeld voor educatie voor jong en oud, verrijking van de biodiversiteit, de productie van ecologisch voedsel en natuurbeleving. Een geweldige plek om te kamperen!

 

Kampeerplekken
De kampeerplekken voor camper of caravan zijn gesitueerd rond de Belgische barak nabij de ingang van het voedselbos. Deze houten barak werd in de periode na de drooglegging gebruikt als noodschuur. Deze houten barak in het Emmelerbos is de enige nog overgebleven Belgische barak in de polder. Kom je kamperen met een tent? Dan zijn er middenin het bos diverse plekjes vrijgemaakt om je tent op te zetten.

 

Leer meer over het voedselbos
Op zaterdag is er de mogelijkheid om een rondleiding door het voedselbos te volgen. Leer hier onder andere uit welke delen het voedselbos bestaat, wat er allemaal groeit en bloeit in het bos, hoe het wordt onderhouden en waar we van dromen in de toekomst. Alleen op avontuur door het bos kan natuurlijk ook! Neem je smartphone mee en leer aan de hand van de QR-codes meer over het bos. Of maak gebruik van de diverse kinderactiviteiten op de website (www.voedselbosemmeloord.nl/educatie).

Wil je overdag nog meer beleven? Wandel dan door het Emmelerbos aan de andere kant van de Sportlaan, bijvoorbeeld langs de kinderboerderij. Ook het centrum van Emmeloord is dichtbij.

 

Kookpot en ontbijt
Onder de juiste omstandigheden steken wij in de avond het kampvuur aan en hangen de kookpot erboven. Sluit aan en laat je verrassen door de inhoud van de pan! We vinden het gezellig als je een hapje mee eet, hiervoor vragen we alleen een bijdrage op basis van donatie.

‘s Morgens wordt er vanuit de keuken in de barak een gevarieerd ontbijt geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan lekkere broodjes en yoghurt met fruit en vers gemaakte granola. We gebruiken hierbij zoveel mogelijk lokale en biologische producten. En natuurlijk verwerken we waar het kan producten uit het bos. Het ontbijt is tegen vergoeding beschikbaar, graag deze de dag ervoor reserveren. Vega(n) opties geen probleem!

 

Bijzonderheden:

  • Toilet en waterpunt aanwezig;
  • Geen douche;
  • Geen stroom op de kampeerplek, wel bij de barak;
  • Middenin het bos;
  • Kampvuur in de avond;
  • Mogelijkheid tot ontbijt;
  • Niet beschikbaar van zondag op maandag.
  • Geschikt voor gezinnen die graag de hele dag buiten in de natuur zijn.
Boek een overnachting
Met stroomvoorziening
Wij nemen huisdieren mee
Overnachting(en)
-
-
-
Aantal personen
Totaalbedrag

Voedselbos Emmeloord
Sportlaan 48
8302 AZ Emmeloord

Tel: 0630756829

https://www.voedselbosemmeloord.nl/
jannieverhage@gmail.com