Voedselbos Emmeloord

Kom slapen middenin de (eetbare) natuur van Voedselbos Emmeloord!

Aan de rand van het Emmelerbos bevindt zich Voedselbos Emmeloord, een project van de Stichting Pioniers van de Toekomst. Dit jonge voedselbos is volop in ontwikkeling en wordt aangelegd en onderhouden door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. In het bos van 6 hectare groot vind je diverse soorten voedsel, denk aan allerlei soorten bessen, bramen, kruiden, eetbare bloemen, appels, kersen en walnoten. Ook is er een oppervlakte strokenteelt, waar de gewassen iets grootschaliger worden geteeld, hier staat onder andere pompoen, knolselderij, yacon en knoflook. Het bos is bedoeld voor educatie voor jong en oud, verrijking van de biodiversiteit, de productie van ecologisch voedsel en natuur beleving. En dit jaar voor het eerst ook om in te kamperen!

 

De kampeerplekken zijn gesitueerd rond de Belgische barak nabij de ingang van het voedselbos. Deze houten barak werd in de periode na de drooglegging gebruikt als noodschuur. De onlangs gerenoveerde barak in het Emmelerbos is de enige nog overgebleven Belgische barak in de polder. In overleg kunnen tenten ook op een andere plek in het voedselbos geplaatst worden.

 

Op zaterdag is er de mogelijkheid om een rondleiding door het voedselbos te volgen. Leer hier onder andere uit welke delen het voedselbos bestaat, wat er allemaal groeit en bloeit in het bos, hoe het wordt onderhouden en waar we van dromen in de toekomst. Alleen op avontuur door het bos kan natuurlijk ook! Neem je smartphone mee en leer aan de hand van de QR-codes meer over het bos. Of maak gebruik van de diverse kinderactiviteiten op de website.

 

Wil je overdag nog iets anders beleven? Wandel dan door het Emmelerbos aan de andere kant van de Sportlaan, bijvoorbeeld langs de kinderboerderij. Ook het centrum van Emmeloord is dichtbij.

 

Onder de juiste omstandigheden steken wij in de avond het kampvuur aan en hangen de kookpot erboven. Sluit gezellig aan en laat je verrassen door de inhoud van de pan!

 

‘s Morgens wordt er vanuit de keuken in de barak een gevarieerd ontbijt geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan lekkere broodjes en yoghurt met fruit en vers gemaakte granola. Natuurlijk verwerken we waar het kan producten uit het bos. De kosten voor het ontbijt zijn € 7,50 pp, graag de dag van te voren reserveren. Vega(n) opties geen probleem!

 

Bijzonderheden:

  • Toilet en waterpunt aanwezig
  • Geen douche
  • Geen stroom op de kampeerplek, wel bij de barak
  • Middenin het bos
  • Mogelijkheid tot ontbijt
  • Kampvuur in de avond

LET OP: OP ZONDAG KAN ER NIET OVERNACHT WORDEN!

Voedselbos Emmeloord
Sportlaan 48
8302 AZ Emmeloord

Tel: 0630756829

www.voedselbosemmeloord.nl
jannieverhage@gmail.com