Voedselbos Emmeloord

Kom slapen middenin de (eetbare) natuur van Voedselbos Emmeloord!

Aan de rand van het Emmelerbos bevindt zich Voedselbos Emmeloord, een project van de Stichting Pioniers van de Toekomst. Dit jonge voedselbos is volop in ontwikkeling en wordt aangelegd en onderhouden door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. In het bos van 6 hectare groot vind je diverse soorten voedsel, denk aan allerlei soorten bessen, bramen, kruiden, eetbare bloemen, appels, kersen en walnoten. Ook is er een oppervlakte strokenteelt, waar de gewassen iets grootschaliger worden geteeld, hier staat onder andere pompoen, knolselderij, yacon en knoflook. Het bos is bedoeld voor educatie voor jong en oud, verrijking van de biodiversiteit, de productie van ecologisch voedsel en natuur beleving. En na een succesvolle editie in 2022 kan er ook dit jaar weer gekampeerd worden!

De kampeerplekken voor camper of caravan zijn gesitueerd rond de Belgische barak nabij de ingang van het voedselbos. Deze houten barak werd in de periode na de drooglegging gebruikt als noodschuur. De onlangs gerenoveerde barak in het Emmelerbos is de enige nog overgebleven Belgische barak in de polder. Kom je kamperen met een tent? Dan zijn er middenin het bos diverse plekjes vrij gemaakt om je tent op te zetten.

 

Rondleidingen in het Voedselbos:
Na een inleiding over het ontstaan en de voortgang van Voedselbos Emmeloord volgt een rondleiding met uitleg over de verschillende gebieden daarin zoals de hoogstamboomgaard, stinzentuin, strokenlandbouw en de eetbare bloemen en kruidenbedden.
wanneer: zaterdag 13:30 uur en zondag 10:00 uur
voor iedereen toegankelijk , vol is vol dus kom op tijd
kosten: na afloop met de pet rond
Speciaal voor kinderen
Voedselbos Emmeloord heeft een aantal leuke kinderactiviteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar samengesteld. Ga op eigen houtje de natuur in en ontdek het voedselbos aan de hand van onderstaande doe-opdrachten. Download op https://www.voedselbosemmeloord.nl/educatie/ of kom langs voor een print.
wanneer: alle dagen
voor: alle kinderen in de basisschool leeftijd
kosten: geen
Verse en zoete broodjes;
Voor de gasten van het voedselbos bakken wij op verzoek voor het ontbijt, broodjes die afgehaald kunnen worden bij de “Barak"

 

Wil je overdag nog iets anders beleven? Wandel dan door het Emmelerbos aan de andere kant van de Sportlaan, bijvoorbeeld langs de kinderboerderij. Ook het centrum van Emmeloord is dichtbij.

 

Onder de juiste omstandigheden steken wij in de avond het kampvuur aan. In overleg kan hier gebruik van gemaakt worden om een maaltijd te bereiden.

 

Bijzonderheden:

·         Toilet en waterpunt aanwezig

·         Geen douche

·         Geen stroom op de kampeerplek, wel bij de barak

·         Middenin het bos

·         Leer meer over eten uit de natuur

·         Huisdieren toegestaan

Boek een overnachting
Met stroomvoorziening
Wij nemen huisdieren mee
Overnachting(en)
-
-
-
Aantal personen
Totaalbedrag

Voedselbos Emmeloord
Sportlaan 48
8302 AZ Emmeloord

Tel: 0644740267

https://www.voedselbosemmeloord.nl/
nienkeschaap@gmail.com