Adres

Voorsterweg 21
8316 PP  Marknesse

Wanneer
Start: 13-06-2020 11:00
Einde: 14-06-2020
Meer informatie

Vliegen zonder motor als een vogel door de lucht. Wie wil dat niet? Hoe kan dat?

Onze motor staat in de vorm van een lier aan de grond. Met een kabel wordt het vliegtuig naar ongeveer 400m hoogte getrokken. Daarna zijn, slim gebruikmakend van de elementen van de natuur, vluchten van meer dan 7 uur mogelijk. Zonder thermiek kunnen we zo’n 6 minuten in de lucht blijven.

Op zaterdag 13 en zondag 14 Juni 2020 kunnen deelnemers aan het “uit je Tent Festival 2020” meevliegen met ervaren leden van de Zweef vlieg Club Noord Oost Polder (ZCNOP). Ondanks het feit dat de Noord Oost Polder een van de meest recente landaanwinningen is in Nederland is zijn er rondom het zweefvliegterrein “de Voorst” aan de Voorsterweg 21 veel plekken die vanuit de lucht duidelijk herkenbaar zijn en kenmerkend en gezichtsbepalend zijn voor de polder en ver daarom heen. Het duidelijke verschil in indeling tussen het oude en nieuwe land, kolken langs de oude Suydersee dijken die de noodzaak van goed waterbeheer onderstrepen. Het waterloop bos waarin de schaalmodellen van de deltawerken zijn gemaakt. Het Nationaal Lucht en Ruimtevaart  Laboratorium dat aan de wieg heeft gestaan van vele vliegtuig modellen en satellieten. En niet te vergeten (oud) Kraggenburg en Vollenhove, Blokzijl en alle polder dorpen.

 Programma:

  • De rondvluchten zijn ter plekke te boeken en omdat wij afhankelijk zijn van de thermiek is het moeilijk om te voorspellen of de vluchten ook daadwerkelijk door kunnen gaan.
  • U kunt zich beide dagen vanaf 11.00 uur melden bij het terrein van ZCNOP

Kosten:

€ 30,- p.p.

Arrangementen:

Er zijn geen arrangementen van toepassing voor deze activiteit.

Reserveren:

Vooraf reserveren is niet nodig. Vol = vol

Goed om te weten:

Het is een sport die afhankelijk is van het weer, dus het kan ook niet mogelijk zijn om te vliegen.