Adres

Zwartemeerweg 62
8317 PD  Kraggenburg

Wanneer
Start: 15-06-2019 13:00
Einde: 16-06-2019 17:00
Meer informatie

In het kader van de Lichtbaken route waaraan boerderij de Zuiderkrib ligt, zijn er speciaal tijdens het Uit je tent festival ludieke activiteiten op ons erf.

Programma:

  • 13.30 – 17.00 uur. Verhalenkeet: Zo kan men in de verhalenkeet in de pluktuin, luisteren naar oude verhalen van weleer. Dhr. Bakker neemt je mee terug naar de tijd van de Zuiderzee in het Genemuiders dialect en Dhr. Schuurman in het Venoos. 2 dorpen die rond die periode aan zee lagen. Het geluidsfragment duurt zo’n 20 min.
  • 13.00 – 17.00 uur. Schuif gezellig aan de tafel voor een workshop(je) Mixed media. Creatief bezig zijn o.l.v. een enthousiaste begeleider. Ervaar de mogelijkheden van verschillende schildertechnieken en materialen en laat je inspireren door het verhaal van de zuiderkrib om vervolgens naar huis te gaan met een pracht schilderij.
  • 13.30 – 17.00 uur. In de domein schuur een heuse expositie over de Zuiderkrib en landart P+H, de 6 km lange leidam die van Genemuiden naar Oud Kraggenburg liep. Er is dit weekend een verteller aanwezig. U kunt een 1 km lange wandeling maken naar de dijk, waar de restanten van de krib nog zichtbaar zijn. Hier kunt U gelijk het landart kunstwerk P+H bewonderen.
  • 13.30 – 17.00 uur. Xtrawaard heeft een stand met kunstobjecten. Xtrawaard maakt, creëert, combineert, hergebruikt materialen, patronen en voorwerpen veelal uit Noordoostpolder. Onze inspiratie halen we uit de verhalen en de historie van de voorwerpen. De combinatie van oude materialen en nieuwe technieken zorgen voor unieke woonitems voor ieder interieur.
  • 13.30 – 17.00 uur. Pop up koffiebar in de schuur voor de inwendige mens. Koffie met gebak, thee, limonade, verse sap, ijs van de boer, en soep van het land.

Kosten:

  • Creatieve workshop in de pluktuin: Bijdrage van €2,00 p.p.
  • Expositie en luisterverhaal: Vrijwillige bijdrage in de melkbus.

Arrangementen:

Er zijn geen arrangementen van toepassing voor deze activiteit.

Reserveren:

Vooraf reserveren voor deelname aan de workshop of expositie is wenselijk. Neem contact op met accommodatie beheerder Heidi: info@slapenopdezuiderkrib.nl of 06 300 791 99.

Goed om te weten:

Gelieve geen honden in de pluktuin bij de verhalen keet. Aangelijnd op het erf is geen probleem.